رنگینک یکی از خوشمره ترین و مقوی ترین دسر های جنوب کشور هست که طرفداران بسیار زیادی دارد. این دسر در شهر های مختلف جنوب کشور مانند بوشهر، هرمزگان،شیراز و… طبخ میشود.
این دسر قدیمی و نوستالژی خواص بسیار زیادی دارد که در بخش خواص رنگینک به آن پرداخته خواهد شد.
رنگینک با خرما و گردو و آرد و چند قلم دیگر شکل میگیرد. البته! به جای خرما از رطب هم میشود برای تهیه آن استفاده نمود. الحق که با رطب نیز بسیار خوشمزه و لذیذ است. اما چیزی که در اکثر نقاط ایران مرسوم است تهیه آن با خرما است.
از انواع خرما میشود برای تهیه رنگینک خرما استفاده نمود. در بوشهر به دلیل ازدیاد خرما کبکاب، بیشتر از این خرما در تهیه رنگینک استفاده میشود.
این دسر خوشمزه را میتوانید در کنار چای یا شیر گرم یا حتی به تنهایی به عنوان یک میان وعده کامل میل کنید.
البته این به این نکته مهم باید توجه کرد که خرمایی که برای رنگینک استفاده میشود باید جز خرما های مرطوب باشد نه خشک. مثلا خرمای زاهدی برای برای تهیه این دسر اصلا مناسب نیست!
خواص :
- تقویت عمومی بدن
- کمک به تقویت حافظه
- مناسب برای استفاده در وعده سحری در ماه رمضان
- بسیار انرژی زا (شما را برای مدت طولانی سیر و بی نیاز از غذا میسازد)
- به دلیل داشتن آهن و فولیک اسید یک به خونسازی کمک میکند و برای افراد کم خون مناسب است
- به دلیل آنتی اکسیدان خرما ضد سرطان میباشد
انواع رنگینک:
این دسر را میتوان به گونه های مختلفی تهیه نمود و هر کدام نام خاص خودش را دارد. به عنوان مثال: رنگینک ساده، رولتی، مجلسی، توپی و انواع و اقسام دیگر رنگینک که بسته به شرایط هر کدام از آنها را میتوان تهیه نمود.
دستور تهیه رنگینک خرما ساده:

آموزش تهیه رنگینک
مواد لازم
- خرما بدون هسته …………………………. 250 گرم
- مغز گردو …………………………. به اندازه کافی
- پودر دارچین …………………………. نصف قاشق چای خوری
- آرد سفید ………………………… 2 لیوان
- پودر هل ………………………… نصف قاشق چای خوری
- پودر قند یا پسته ………………………… به مقدار لازم برای تزیین
- کره ………………………… 200 گرم
گام اول:
ابتدا کره را از محیط یخچال خارج کرئه تا به دمای محیط برسد. سپس ارد را الک نموده و در ماهیتابه از قبل گرم شده میریزیم و ارد را مدام هَم میزنیم تا در نهایت طلایی رنگ شود.
گام دوم:
در مرحله دوم کرده را به ارد طلایی شده اضاف میکنیم و شروع میکنیم به مخلوط کردن ارد با کرده. مخلوط کردن را ادامه میدهیم تا کرده کاملا آب شود.
گام سوم:
سپس دارچین و پودر هل را به مواد درون تابه اضافه میکنیم. همه مواد را با یکدیگر هَم میزنیم تا عطر هل و دارچین به خورد آرد برود. در این مرحله باید مدام هَم بزنیم و مراقب باشیم که مواد درون تابه نسوزد.

آموزش تهیه رنگینک بوشهری
گام چهارم:
بعد از اینکه چند دقیقه مواد را روی حرارت ملایم هم زدیم. تابه را از روی حرارت برمیداریم و اجازه میدهیم کمی خنک شود. در این فاصله هسته خرما ها را گرفته و وسط خرما ها مغز گردو قرار میدهیم. سپس خرما های پر شده با مغذ گردو را درون یک بشقاب لبه دار میچینیم. سپس مخلوط اردو کرده و هل و دارچین را روی خرما ها به طوری که روی تمام خرما هارا پوشش دهد میریزیم.
گام پنجم:
برای مرحله اخر اجازه میدیم که کمی رنگینک خنک شود. بعد از اینکه رنگینک کمی خنک شد با پودر قند یا خلال بادام و پسته روی آن را تزئین میکینم.